Thursday, March 31, 2011

BUTA

Assalamualaikum

Kawan : Ade cerita ni nak bagitau.

Aku : Apa dia?

Kawan: Hari tu ko dgn Amir ada g lab sama2 ek.

Aku: Ada. Yang hari tu la.

Kawan: Kat lab tu ade BF aku dgn technician X kan (tak ingat X tu nama siapa)

Aku: A'ah. Diorg la yg ada hari tu.

Kawan: X tu dia cerita kat BF aku "Tengok la tu Engineer BUTA. Tunang dengan technician yg duk buat cube je."

Aku: ????? (Tersentap dan hilang kata2)


Betul ke aku buta?


"yg pnting mata hati x buta..hikhik - Sunita Harun"

"mcm org bute main keyboard kt paso mggu bwh tiang lapu...wlaupun bute mate, tp celik muzik n hati..hahha- Mursyid"

(Respon dr kawan2 aku di facebook)


Kalau aku tunang dengan technician lab macam X tu, agak2 X akan cakap aku ni Engineer BUTA jugak ke.

Hurmmmmmmm.....=(

Wassalam

4 comments:

Husna Hadzarami said...

Jahatnya cakap macam tu.
It's OK my dear.
Siapa kita sekarang tak menjamin siapa kita in the future.
We never know.
You just take care, and teruskan apa yang you rasa terbaik untuk diri you :)

Anonymous said...

kebahgian kite bkn manusia yg tentu kan..yakin dgn ketentuan illahi bhwa sesuatu yg berlaku ade hikmah nye...tp jgn sesekali lupe kan DIA n slalu la meminta pada NYA..idup mati ajal pertemuan sume keje NYA hnya kite berusaha untuk yg terbaik..

=)

nana jaafar said...

una: Tula na. Mmg terkedu la dgr. Sedih pn ade. Tp KAWAN yg crite kt i tu leh gelak2 lak. Mcm ni cite lawak je. Tu yg jd lg sedih tu. Xpe la. Yg penting hepi kn. Lgpn org mmg leh ckp pape pn. Mlas nk pkr lbh2 lg.

Anonymous: Thanx..=D

kamarul mohd said...

saya cintakan kesederhanaan..